Om os

Her kan du læse lidt om os, vores værdier og vores hverdag med hundene

Jeg, Louise, er opvokset med hund og har altid vidst jeg også selv skulle have hund. Heldigvis var Allan også med på den ide. Jeg stiftede bekendtskab med Newfoundlænderen da mine forældre anskaffede sig en Newfoundlænder tæve i 1995. Hun var den sødeste og sjoveste hund jeg nogensinde havde mødt. Da tiden kom og vi selv stod for at skulle vælge race var vi vidt omkring, men jeg kunne ikke slippe tanken om Newfoundlænderen. Det medførte at Dante flyttede ind i februar 2010. Skæbnen ville, at det sted jeg meldte til hvalpetræning med Dante, har opdræt af Berner Sennen.


 

Jeg havde med tiden fået lyst til at prøve en race, som var lidt mere samarbejdsvillig og med lidt mere energi end Dante. Og så fik min hundetræner en glimrende ide, de manglede en foder familie til en tævehvalp fra deres kommende kuld og det gik så sådan at Iluna flyttede ind i november 2010. Vi havde ikke før forestillet os at have to hunde, da slet ikke to forskellige racer! Men vi er helt afklarede med at vi ikke kan leve uden at have Berner eller Newf i familien.


 

Vores hunde bor sammen med os inde i huset og er en del af vores familie og vores hverdag. Vores flok består af fire hunde, en kastreret Newfoundlænder han og tre Berner Sennen tæver. Alle vores hunde færdes problemfrit sammen og har adgang til hele huset. De ligger i sofaen og sover i sengen sammen med os, simpelthen fordi vi synes det er så hyggeligt. Hvis vi en sjælden gang imellem skal være hjemmefra i mange timer, passer mine forældre eller vores gode venner hundene, så deres dag ikke bliver kedelig bare fordi vi ikke er hjemme.

 

Vi bor i stue etagen af en to plans villa og vi har en meget lille have, der kun kan bruges til frisk luft og mental stimulering af hundene. Derfor er hundene hver dag med ude på gården, hvor vi har vores heste opstaldet, så de kan grave efter mus, lege og løbe sammen i mindst en time. De kommer også hver dag på tur enten i samlet flok eller en ad gangen. Her skifter vi mellem ture i byen, i skoven, ved sø eller strand.


 

Vi træner lidt tricks, ringtræning og hygge lydighed med hundene for at styrke vores samarbejde - og hundene elsker det! Om sommeren svømmer og waterwalker vi i Kvie sø, som ikke ligger langt fra hvor vi bor. Om vinteren bruger vi en hundesvømmehal i nærheden eller waterwalker på Bygholm Dyrehospital i Horsens, for at holde hundene sunde og i god form. Vi bruger hundemassage, akupunktur, Kranio Sakral Terapi og kiropraktik for at tjekke hundene igennem med jævne mellemrum for at være sikre på at de ikke går med smerter eller spændinger. Legene går vildt for sig for det meste, så de kan hurtigt få et slag eller et lille vrid, og selvom de aldrig viser at der er noget at komme efter, så er der alligevel som regel lidt småting der bliver behandlet - og så er de så gode som nye igen, og vi har ro i sindet.


Louise


Jeg har den primære interesse for opdræt. Det er hovedsagligt mig der står for træningen af hundene. Jeg er jævnligt afsted på udstillinger og træner lidt rally lydighed på hyggeplan med hundene. Jeg har gennemgået DKK's opdrætteruddannelse i 2013 og har fået kennelmærke i april 2014. Jeg har siddet i aktivitetsudvalget og i bestyrelsen for Dansk Berner Sennen Klub og har haft opgaven som webmaster for klubben.

Allan


Allan tager gerne med på udstillinger, som pakæsel og chauffør. Han nyder det daglige samvær med hundene på gåture og i hundesvømmeren. Han er ligesom jeg selv, gået helt ind i livet med hundene og er en uundværlig del af hverdagen.